Water? Ben je helemaal gek!

Zoon van 9 vraagt: “Mama, mag ik een flesje AA drank? En iets van Liga of iets anders lekkers voor in de rust?”
Waarop ik antwoord: “Welke rust schat?”
Zoon: “Nou, de rust bij het voetbal natuurlijk.”
Ik: “O, je bedoelt die 10 minuten waarin de coach jullie vertelt hoe het in de tweede helft anders kan? Neem maar lekker een beetje water.”
Zoon: “WATER???“
Of ik helemaal gek ben geworden.
Zoon: “Iedereen mag dan AA, energy drink, etc.”
Ik: “Nee, of jij helemaal gek bent geworden! Waarom heb je dat soort drankjes nodig?”

De jongeheren, welgeteld 9 a 10 jaar oud, hebben een half uur, jazeker een half uur achter een balletje aangelopen en ja er zijn erbij die het vuur uit hun sloffen hebben gelopen. Van voor naar achter. Van links naar recht. Voor die aankomende selectie van het Nederlands elftal. Maar energy drank? Is dat nodig?

Een paar jaar geleden, zo rond 5 december, kwam de Sint naar de voetbalclub. Zoon was 7 jaar. Het dolle feest begon om halfzeven 's avonds en de heilige zou om zeven uur zijn entree maken.
“Schiet op mam, we komen te laat!” riep zoonlief paniekerig toen ik om half 7 rustig de schoenen van mijn dochter strikte.
"Bijna klaar” zei ik lieflijk vals, wetende dat mijn opzet later te komen geslaagd was.
Geen enkele zin om met een stuk of honderd kinderen, waarvan de helft al van het geloof was gevallen, een half uur lang Sinterklaas liedjes te zingen en een hoop gerotzooi te aanschouwen.
Ondanks mijn voorliefde voor het opgroeiende kind zijn een stel losgeslagen kinderen (hoe harder, hoe grover, hoe leuker) niet mijn idee van een vrijdag avond.

En hoe houd je kindertjes van 7 en 8 zo lang mogelijk wakker? Inderdaad door ze allemaal één - wat zeg ik? - twee flesjes van die energy drankjes te geven! Het gestuiter was dan ook niet van de lucht.

Nee, mijn zoon mocht ze niet! Ik heb hem lekker een flesje appelsap uit eigen zak gegeven en de energydrank mee naar huis genomen voor man. Hij loopt binnenkort de marathon en ja, hij mocht wèl een flesje (of 2 ;-)).

No Comments Yet.

Leave a comment

Raise & Shine maakt gebruik van cookies.
Ok
x