Ouders

Oudertherapie

"Parents are the bones on which children sharpen their teeth"
Vertaling: "Ouders zijn de botten waaraan de kinderen hun tanden scherp maken"

Waarom oudertherapie?

Invloed op groter geheel Zoals ieder kind uniek is, is ook iedere ouder uniek. Ook is elke opvoedingssituatie verschillend.
Wat voor de ene ouder vanzelfsprekend is, is voor de andere niet voor te stellen. Is er dan eigenlijk wel een goede of een slechte manier van opvoeden? Iedere ouder voedt zijn kind op vanuit de beste intenties. Ook deze zijn voor iedereen verschillend.

Meestal gaat opvoeden vanzelf. Soms zijn er echter momenten dat het stroef en moeizaam verloopt. De ene keer duurt dit een dag maar soms duurt het langer. Het kan ook zijn dat de belasting voor jou als ouder erg veel is. Dit kan komen door diverse omstandigheden en dan wordt het soms te veel. Op zo'n moment kan het prettig zijn om even met iemand te kijken naar de situatie. Om praktische tips te krijgen die je direct kunt toepassen. Of om nieuwe inzichten te krijgen in je eigen manier van opvoeden. Samen halen we de "kluwen" uit elkaar en kijken we naar oplossingen. Zodat het weer behapbaar wordt en je weer kunt genieten.

Samen kijken we naar jouw manier van opvoeden. Wat zou je graag anders willen en wat gaat er allemaal al goed? Soms is het genoeg om een aantal zaken binnen de opvoeding weer even op een rijtje te zetten. Welke gereedschappen hebben we als ouder om onze grenzen en regels vorm te geven?
Neem contact op

Het traject

Het traject bestaat uit 5 sessies van circa 1,5 uur. Na een aantal weken toepassen van het geleerde, is er een contactmoment om te kijken hoe het gaat.

Oudertherapie voor gescheiden ouders

Ondanks een scheiding blijf je altijd samen de ouders van je kind. Hoe kun je ervoor zorgen dat je kind het minst last heeft van de scheiding?

Deze therapie is zowel voor ouders die op het punt staan te gaan scheiden als ouders die al langer gescheiden zijn en die graag willen.

Vraagstukken waar we mee aan de slag gaan zijn:

  • Communicatie
  • Loyaliteit van je kind
  • Toekomst
  • Ruimte geven aan elkaar en aan het kind

Oudertherapie
voor samengestelde gezinnen

Een samengesteld gezin is bijzonder. Het brengt hele andere uitdagingen met zich mee.

Uitdagingen kunnen zijn:

  • Ruzie tussen kind en stiefouder
  • Andere patronen en gewoonten in het nieuwe gezin
  • Jaloezie
  • Gevoel van achtergesteld worden

Samen kijken we naar hoe je ervoor kunt zorgen dat iedereen zijn eigen plek vindt in het nieuwe gezin.

Mijn ervaring met Raise & Shine

Het fijne van een therapeutisch traject bij Annemiek van Raise and Shine vind ik, dat er altijd openingen blijken te zijn. Wat er ook aan de hand is, er zijn altijd mogelijkheden om het te veranderen. En die mogelijkheden zitten in jezelf! Als je anders naar de dingen kijkt, zul je ervaren dat er soms maar hele kleine dingen nodig zijn om een verandering in gang te zetten. Dus er is wél wat aan te doen, ook al denk je dat je helemaal vastzit. Annemiek helpt bij het op een andere manier naar de dingen kijken. Je kunt er direct mee aan de slag. Het blijkt dat er al een verandering plaatsvindt zodra je zelf een innerlijk besluit neemt om iets te veranderen. En Annemiek………zij is als een warm bad.

Erica moeder van 2,

Neem contact op

Raise & Shine maakt gebruik van cookies.
Ok
x